Hyppää sisältöön

Eläinsuojelurikos, syyttämättä jättäminen, näytön arviointi

Syyttäjälaitos
27.8.2013 15.25
Uutinen

Annettu 29.11.2010, dnro 481/21/08 ja 483/21/09

Kihlakunnansyyttäjä oli tehnyt ei näyttöä -perusteella syyttämättäjättämispäätökset kahdessa eläinsuojelurikoksessa. Tapauksessa (481/21/08) oli kyse lintujen kuljettamisesta liian pienissä kuljetuslaatikoissa ja riittämättömästi suojatuissa kuljetusvälineissä sekä kuljetusliikkeen vastuusta edellä mainittuihin olosuhteisiin.

Tapauksessa (483/21/09) oli kyse edellä mainittun lisäksi teurastamolle tuotujen lintujen liian pitkästä odotusajasta sekä teurastamo-yhtiön siipikarjaliiketoiminnan johtajan ja toimitusjohtajan vastuusta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä, pyydettyään asiassa poliisilta lisätutkintaa, arvioi esitetyn näytön toisin kuin kihlakunnansyyttäjä ja määräsi kummassakin tapauksessa syytteet eläinsuojelurikoksesta nostettavaksi. Syytteet määrättiin nostettavaksi kuljetusliikkeen vastuunalaista yhtiömiestä ja teurastamo-yhtiön tapahtuma-aikana toiminutta siipikarjaliiketoiminnan johtajaa vastaan. Teurastamo-yhtiön toimitusjohtajana toimineen henkilön osalta tehtiin syyttämättäjättämispäätös, koska hänen syyllisyydestään ei ollut riittävää selvitystä.

Ratkaisu