Hyppää sisältöön

Itä-Suomen syyttäjänviraston tiedote: Syytteitä nostettu useista talousrikoksista

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 6.4.2017 13.00
Tiedote

Itä-Suomen syyttäjänviraston syyttäjä on nostanut syytteen entistä pariskuntaa vastaan useista talousrikoksista, joiden epäillään tapahtuneen Joensuun seudulla vuosina 2011–2015. Syytekokonaisuudessa on kysymys pääepäillyn toiminnasta kahdessa omistamassaan yhtiössä, jotka ovat sittemmin ajautuneet konkurssiin. Kolmannen yhtiön osalta syyte koskee epäiltyjen toimia erään start up- yhtiön alkuvaiheen rahoituksessa ja epäiltyä yhtiön valtaamisyritystä. Pääsyytteet koskevat useita törkeitä kirjanpitorikoksia, törkeää kavallusta sekä velallisen rikoksia ja jälkimmäisiin liittyviä rahanpesurikoksia. Lisäksi syyte on nostettu kahta kirjanpitäjää vastaan kirjanpitorikoksista.

Asiassa on kahden henkilön osalta tehty päätös syyttämättäjättämisestä. Lisäksi neljännen yhtiön toiminnan osalta pääepäilty on jätetty syyttämättä.

Syyttämättäjättämispäätökset ovat tilattavissa Itä-Suomen syyttäjänvirastosta osoitteesta [email protected] asianumerolla R 15/6391.

Asiaa koskeva haastehakemus on toimitettu Pohjois-Karjalan käräjäoikeuteen (syyttäjän asianumero R 15/6391, käräjäoikeuden asianumero R 17/442). Haastehakemus ja muut oikeudenkäyntiasiakirjat tulevat julkisiksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Tässä vaiheessa syytteistä ei tiedoteta enempää.

Lisätiedot: Kihlakunnansyyttäjä Antti Hyvärinen, Itä-Suomen syyttäjänvirasto, puh. 029 562 7807