Hyppää sisältöön

Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston tiedote: Syytteet nostettu Syndalenin ampumaonnettomuudesta

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 3.5.2017 10.20
Tiedote

 

Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteet Hangossa Syndalenin ampuma-alueella 16.12.2015 tapahtuneesta ampumisonnettomuudesta, jossa upseerioppilas sai osuman rynnäkkökiväärin luodista ja menehtyi tapahtumapaikalle. Onnettomuus sattui merivoimien reserviupseerikurssin pimeäammuntaharjoituksen yhteydessä.

Syyttäjä on nostanut syytteet neljää henkilöä vastaan palvelusrikoksesta ja toissijaisesti tuottamuksellisesta palvelusrikoksesta ja kuolemantuottamuksesta. Syytteet on nostettu harjoituksenjohtajana toiminutta kapteeniluutnanttia, ammunnanjohtajana toiminutta yliluutnanttia, tulitoiminnan valvojana toiminutta pursimiestä ja ammuntaan osallistunutta upseerikokelasta vastaan.

Vastaajat ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Haastehakemus (syyttäjän asianumero R 16/4430, käräjäoikeuden asianumero R 17/636) on toimitettu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen, jossa asia tulee aikanaan pääkäsittelyyn. Haastehakemus ja muut oikeudenkäyntiasiakirjat tulevat julkisiksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Lisätietoja antaa kihlakunnansyyttäjä Marianna Semi, Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirasto, puh. 029 562 1013 (klo 14 saakka)