Hyppää sisältöön

Esitutkinnan rajoittaminen, päätöksen perusteleminen

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 16.10.2013 0.00
Uutinen

Annettu 10.10.2013, dnro 180/21/13

Kihlakunnansyyttäjä oli epäiltyjä blogikirjoituksen kautta tehtyä kunnialoukkauksia koskevassa asiassa määrännyt, että esitutkinta lopetetaan kustannusperusteella, koska blogin levittämiseen syyllistyneen henkilön selvittäminen vaatisi runsaasti toimenpiteitä myös kansainvälisesti.

Henkilön kuoltua hänen Nettisivut.org sivustolla julkaisemiaan perheenjäseniään koskevia kirjoituksia oli julkaistu edelleen. Lisäksi asianomistaja oli tehnyt tutkintapyynnön kunnialoukkauksesta koskien kuolleen henkilön kirjoittaman loukkaavan kirjeen edelleen levittämistä ja asianomistajalle lähettyjen loukkaavien sähköpostiviestien sisältöä koskien.

Tutkinnanjohtaja oli esityksessään maininnut, että esitys koskee blogikirjoituksia ja asianosaisten välistä kirjeenvaihtoa. Kihlakunnansyyttäjän päätöksessä mainitaan vain blogikirjoitukset.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän sijainen kiinnitti kihlakunnansyyttäjän huomiota tutkinnanjohtajan esityksen ja syyttäjän päätöksen vastaavuuteen sekä rajoittamisperusteen ja perustelujen täsmälliseen esittämiseen.

Ratkaisu