Harjoittelijaksi Syyttäjälaitokseen

Haluatko päästä kesällä tutustumaan Syyttäjälaitoksen monipuolisiin tehtäviin ja harjoittelemaan syyttäjän työtä? Oletko edennyt jo opintojen (OTM) loppupuolelle? Haluaisitko päästä soveltamaan oppejasi käytäntöön?

Palkkaamme harjoittelijoiksi opiskelijoita, joiden tutkintoon johtavat opinnot ovat vielä kesken. Sinulla tulee olla yliopiston myöntämä tuki harjoitteluun.

Tehtävänkuvaus syyttäjäalueella:

Harjoittelun aikana perehdytään kattavasti rikosasioiden elinkaareen Syyttäjälaitoksessa. Harjoittelijat valmistelevat haastehakemuksia ja muita syyttäjän ratkaisuja aluesyyttäjien ohjauksessa. Tehtäviin kuuluu tarvittaessa myös syyttäjän avustaminen käräjäoikeuden ja hovioikeuden istunnoissa tai vähintään näiden käsittelyjen seuraaminen.

Tehtävänkuvaus valtakunnansyyttäjän toimistossa:

Valtakunnansyyttäjän toimistossa harjoittelijan tehtäviin kuuluu kanteluasioiden valmistelua ja ratkaisuehdotusten tekemistä. Harjoittelijat tekevät myös oikeuskirjallisuuden ja -käytännön analysointitehtäviä, erilaisten selvitysten ja muistioiden laatimista oikeudellisissa, hallinnollisissa ja kansainvälisissä kysymyksissä. Tehtävään kuuluu myös asiakaspalvelua. Lisäksi harjoittelijat avustavat viraston lakimiehiä heidän tehtävissään.

Hae tehtäviä Valtiolle.fi-järjestelmän kautta

Kaikki avoimet harjoittelupaikat löytyvät valtiolle.fi-sivustolta. Tehtäviin haetaan järjestelmän kautta.

Tartu tilaisuuteen ja vietä ikimuistoinen kesä mielekkäissä töissä!

Syyttäjälaitoksessa harjoittelijat saavat monipuolisia työtehtäviä ja hyvän perehdytyksen harjoitteluun. Moni harjoittelija palaakin myöhemmin Syyttäjälaitoksen palvelukseen.

”Pääsin harjoittelemaan suullista esiintymistä sekä vahvistamaan rikos- ja prosessioikeudellista osaamistani. Pääsin käsittelemään myös juttuja, jotka tukivat gradun kirjoittamista.”

”Harjoittelu tuki erityisesti kirjallisen ja suullisen oikeudellisen argumentointitaidon kehittymistä. Sain tehdä monipuolisia työtehtäviä.”

”Harjoittelu oli todella kattava, joten Syyttäjälaitos työpaikkana myös valmistumisen jälkeen kiinnostaa minua.” 

Navigaatio - Ei saa poistaa