Hyppää sisältöön

Länsi-Suomen syyttäjänviraston tiedote: Syytteitä pysäköintimittareiden kolikoiden anastamisesta Turussa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 14.5.2018 9.09
Tiedote

Turun kaupungin pysäköintimittareista on automaattien tyhjennyksen yhteydessä anastettu useiden vuosien kuluessa huomattavia summia rahaa. Länsi-Suomen kihlakunnansyyttäjä on nostanut epäillyistä rikoksista syytteet törkeistä kavalluksista, törkeästä varkaudesta sekä kätkemisrikoksista ja törkeistä rahanpesuista. Syytteet on nostettu 10:tä henkilöä vastaan.

Syytteiden mukaan osa vastaajista on pitkähkön ajan kuluessa toimiessaan Turun kaupungin pysäköintiautomaattien rahastajina anastanut kolikoita. Osassa teoista on ollut mukana eräs ulkopuolinen henkilö. Turun kaupungin ilmoituksen mukaan anastettujen varojen määrä on yhteensä runsaat 1,6 miljoonaa euroa. Seitsemän muuta henkilöä on osallistunut kolikoiden kätkemiseen, vaihtamiseen ja anastettujen varojen käyttämiseen.

Länsi-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä on toimittanut haastehakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle (syyttäjän asianumero R 18/1779, käräjäoikeuden asianumero R 18/1975). Haastehakemus ja esitutkintapöytäkirjat tulevat julkisiksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Asiasta ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa.

Kihlakunnansyyttäjä Kari Lamberg, Länsi-Suomen syyttäjänvirasto, puh. 029 56 26510.