Hyppää sisältöön

Syyte nostettu Autobahn-nimimerkillä Sipulimarketissa toiminutta huumausainekauppiasta vastaan

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 25.2.2021 13.32
Tiedote

Syyttäjä on nostanut syytteen kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, salakuljetuksesta ja lääkerikoksesta vuonna 1996 syntynyttä lahtelaismiestä vastaan. Syytetty on Autobahn-nimimerkillä myynyt Sipulimarketissa huumausaineita ja lääkeaineita.

Lisäksi on nostettu syyte törkeästä huumausainerikoksesta Sipulimarketissa Autobahnin yhteistyökumppanina toimineita, Länsimetro-nimimerkillä huumausaineita myyneitä kahta henkilöä vastaan. Vuonna 1989 syntynyttä vantaalaismiestä syytetään lisäksi toisesta törkeästä huumausainerikoksesta ja kahdesta törkeästä dopingrikoksesta. Vuonna 1977 syntynyttä raumalaismiestä syytetään myös 13 huumausainerikoksesta, kahdesta törkeästä dopingrikoksesta ja lääkerikoksesta.

Heidän lisäkseen syytteessä on kaksi muuta henkilöä huumausaineisiin liittyvistä rikoksista.

Syytetyistä neljä on vangittuna.

Haastehakemus on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen 25.2.2021 (käräjäoikeuden asianumero R 21/1676). Haastehakemus tulee julkiseksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 10.3.2021 ja kestää noin 3 viikkoa.

Asiasta ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa.

Erikoissyyttäjä Anna-Riikka Ruuth, puh. 029 562 1242