Hyppää sisältöön

Syyte nostettu tuottamuksellisista palvelusrikoksista Merivoimissa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 12.6.2020 15.09
Tiedote

Syyttäjä on nostanut syytteen yhtä henkilöä vastaan asiassa, jossa keskusrikospoliisi on tutkinut henkilöstöasioihin liittyvien päätösten tekemistä esteellisenä Merivoimissa. Syyte koskee neljää epäiltyä tuottamuksellista palvelusrikosta, jotka ajoittuvat vuosiin 2016–2018.

Vastaaja on kiistänyt syyllisyytensä rikokseen.

Haastehakemus on toimitettu Helsingin hovioikeuteen 12.6.2020 (Länsi-Suomen syyttäjäalueen asianumero SO 19/7373/678, hovioikeuden asianumero SO 20/1279). Haastehakemus tulee julkiseksi, kun asia on ollut esillä hovioikeudessa, ellei tuomioistuin toisin määrää.

Sotilasoikeudenkäyntilain 6 §:n mukaan sotilasoikeudenkäyntiasian käsittelee ensimmäisenä oikeusasteena Helsingin hovioikeus, jos vastaajana on joukko-osaston komentaja, vähintään majurin arvoinen upseeri tai vähintään majurin virkaa vastaavassa muussa sotilasvirassa palveleva henkilö.

Yhdestä epäillystä rikoksesta syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta. Syyttämättäjättämispäätöksen nro 20/4703 voi tilata Länsi-Suomen syyttäjäalueelta, lansi-suomi.syyttaja(at)oikeus.fi.

Koska samassa asiassa on nostettu myös syyte, esitutkinta-aineisto tulee julkiseksi vasta, kun asia on ollut esillä hovioikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei tuomioistuin toisin määrää.

Asiassa ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa.

Aluesyyttäjä Ville Urpomäki, Länsi-Suomen syyttäjäalue, puh. 029 562 6531, ville.urpomaki(at)oikeus.fi