Hyppää sisältöön

Syyte nostettu Ylivieskassa tehdystä henkirikoksesta

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 7.9.2023 15.51
Tiedote

Syyttäjä on nostanut syytteen 38-vuotiasta miestä vastaan taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Teko on tehty 24.5.2022 uhrin asumassa kerrostaloasunnossa Ylivieskassa. Uhri ja tekijä tunsivat toisensa.

Teosta epäilty on tekonsa jälkeen asunut kyseisessä asunnossa yhdessä vainajan kanssa neljän viikon ajan, ennen kuin vainajan lähiomaiset ovat löytäneet asunnosta pahoin mädäntyneen ja hajoamistilassa olleen uhrin ja teosta epäillyn miehen. Uhrin henkilöllisyys on todettu DNA-tutkimuksen avulla.

Epäilty on kiistänyt teon kokonaisuudessaan. Hän on ollut vangittuna tekoon liittyen 23.–30.6.2022 eli viikon ajan, minkä jälkeen hän on ollut vapaana.

Haastehakemus on toimitettu Oulun käräjäoikeuteen 7.9.2023, asianumero R 23/2712. Haastehakemus tulee julkiseksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Asian käsittelypäivä ei ole vielä tiedossa. 

Samassa yhteydessä käsitellään myös toinen asianosaisten välillä tapahtunut väkivaltarikos. 

Henkirikoksesta on uutisoitu aiemmin. Siitä ei tiedoteta tässä vaiheessa enempää. 

Syyttäjänä asiassa toimii aluesyyttäjä Ville Rutanen Pohjois-Suomen syyttäjäalueelta, puh. 029 562 9018, [email protected]