Hyppää sisältöön

Syytteet nostettu Oulaisten ylilaskutusasiassa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 5.1.2022 15.21
Tiedote

Syyttäjä on nostanut syytteen kahta henkilöä vastaan epäillystä törkeästä petoksesta Oulaisten kaupunkiin vuosina 2010–2021 kohdistuneessa ylilaskutusasiassa. Syytteen mukaan yrittäjä ja viranhaltija ovat yhdessä erehdyttäneet kaupungin maksamaan ylisuuria suorituksia erityisesti kiinteistöjen kunnossapitoa koskeviin toimeksiantoihin ja laskuihin liittyen.

Syytteen mukaan vahinkojen yhteismäärä on kohonnut yli 1,6 miljoonaan euroon.

Epäillyt ovat esitutkinnassa pääosin tunnustaneet tapahtumien kulun, mutta esimerkiksi kysymys vahinkomäärästä on riitainen ja osin kiistetty.

Samassa asiassa yrittäjää syytetään törkeästä lahjuksen antamisesta ja viranhaltijaa törkeästä lahjuksen ottamisesta sekä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Mainittu viranhaltija ei ole enää kaupungin palveluksessa.

Asiakokonaisuuteen liittyen syyte on nostettu myös kaupungin johtavassa asemassa olevaa toista virkamiestä kohtaan tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Epäilty on esitutkinnassa kiistänyt syyllisyytensä.

Haastehakemus on toimitettu Oulun käräjäoikeuteen 4.1.2022 (käräjäoikeuden asianumero R 22/13). Haastehakemus tulee julkiseksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Rikosasian pääkäsittely järjestetään myöhemmin tarkentuvana ajankohtana Oulun käräjäoikeuden Ylivieskan istuntopaikassa.

Asiassa ei ole tässä vaiheessa muuta tiedotettavaa.

Syyttäjänä asiassa toimii aluesyyttäjä Petri Oulasmaa Pohjois-Suomen syyttäjäalueelta, puh. 029 562 8003, [email protected].

 

​​​​​​​