Hyppää sisältöön

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä vammantuottamus, näytön arviointi

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 21.5.2015 9.07
Uutinen

Annettu 18.5.2015, Dnro 97/21/15

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on suorittanut uuden syyteharkinnan ja määrännyt syytteen nostettavaksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta asiassa, jossa kihlakunnansyyttäjä oli tehnyt kahden epäillyn osalta syyttämättäjättämispäätökset ei näyttöä -perusteella.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä arvioi näyttöä toisin kuin kihlakunnansyyttäjä. Apulaisvaltakunnansyyttäjä katsoi, että asiantuntijalääkärin antama arvio osallisten paikasta kulkuneuvossa ja sitä tukevat poliisipartion havainnot tapahtumasta ovat näyttönä painoarvoltaan sellaisia, että asiassa on todennäköisiä syitä rikosepäilyn tueksi toista epäiltyä kohtaan. Toisen epäillyn osalta asiassa ei ole näyttöä esitettävissä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä määräsi Itä-Suomen johtavan kihlakunnansyyttäjän tai hänen määräämänsä kihlakunnansyyttäjän nostamaan syytteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta. Syytteen sisältö tulee julkiseksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa.

Kihlakunnansyyttäjän ei ole katsottu ylittäneen harkintavaltaansa päätyessään syyttämättä jättämiseen.

Ratkaisu