Hyppää sisältöön

Tutkinnanjohtajan tiedote: Esitutkinta poliisin koulutuspäivänä tapahtuneesta räjähdeonnettomuudesta on valmistunut 

Julkaisuajankohta 13.10.2023 16.31
Tiedote

Kaksi Pohjanmaan poliisilaitoksessa työskentelevää poliisia loukkaantui Pohjanmaan poliisilaitoksen TEPO-koulutuspäivällä Lohtajalla 27.1.2021, kun hävitettäviksi tarkoitetut sähkönallit räjähtivät ennenaikaisesti räjähteitä käsiteltäessä. Sähkönalleja käsitellyt poliisi loukkaantui vakavasti ja hieman kauempana ollut poliisi lievästi.

Räjähdeonnettomuuden syystä tehtiin kattava onnettomuustutkinta. Sen perusteella työsuojeluviranomainen teki asiasta tutkintapyynnön.

Syyttäjätutkinnanjohtaja aloitti esitutkinnan työturvallisuusrikoksesta, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vammantuottamuksesta, koska Pohjanmaan poliisilaitoksen toiminnassa oli syytä epäillä työturvallisuusmääräysten laiminlyöntejä erityisesti riskien ja vaarojen arvioinnissa sekä työturvallisuusmääräysten valvonnassa. Esitutkinnassa kuultiin rikoksesta epäillyn asemassa yhteensä seitsemää alipäällystö- ja päällystötehtävissä toimivaa poliisia. He kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Rikosasia on siirretty syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjäalueen Tampereen toimipaikkaan. Syyttäjinä toimivat erikoissyyttäjä Antti Virtanen ja erikoissyyttäjä Olli Sulkonen.

Asiassa ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa.
 
Syyttäjätutkinnanjohtaja Heikki Stenius, Länsi-Suomen syyttäjäalue, p. 029 562 3201