Hyppää sisältöön

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen palaa hoitamaan virkaansa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 21.12.2017 9.19
Tiedote

 

Korkein oikeus antoi eilen ratkaisunsa, jolla valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkorangaistukseen.

"Minulle tärkeintä asiassa on ollut saada avoimesti kertoa KKO:lle oma näkemykseni tapahtuneesta ja toimintani vaikuttimista. Niin on tapahtunut. Kunnioitan KKO:n tulkintaa, ja hyväksyn tuomion. Sen perusteluja ja lopputulosta minulla ei ole tarvetta lähemmin arvioida, saati arvostella.", Nissinen toteaa.

Valtakunnansyyttäjä Nissinen palaa tänään hoitamaan virkaansa. Hänen virasta pidättämisensä päättyi, kun KKO antoi ratkaisunsa. Nissisen ryhtyessä hoitamaan valtakunnansyyttäjän virkaa Raija Toiviainen palaa apulaisvaltakunnansyyttäjäksi.

Oikeusministeriö tiedotti eilen arvioivansa valtakunnansyyttäjä Nissisen toimintaa virkamiesoikeuden näkökulmasta. Ratkaisu annetaan tammikuun aikana.

"Odotan pääseväni keskustelemaan virkamiesoikeudellisesta asemastani luottamuksellisesti oikeusministeriön kanssa. Julkisuudessa en sitä käsittele.", Nissinen päättää.