Hyppää sisältöön

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on päättänyt valittaa Volkan Ünsalin murhasta annetusta tuomiosta siltä osin kuin syyte hylättiin

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 15.1.2021 11.57
Tiedote

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 22.12.2020 Jari Aarnion murhasta ja hylkäsi syytteen Keijo Vilhusen osalta. Apulaisvaltakunnansyyttäjä on päättänyt valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Käräjäoikeuden tuomiossa on katsottu Vilhusen edistäneen murhaa osallistumalla eräiltä osin henkirikossuunnitelman järjestelyistä sopimiseen. Apulaisvaltakunnansyyttäjän näkemyksen mukaan jo tällainen menettely on henkirikokseen osallistumisena rangaistavaa. Lisäksi asiassa on uskottavaa näyttöä siitä, Vilhusen osallisuus oli tätäkin olennaisempi. Asia on syytä saattaa kokonaisuudessaan hovioikeuden arvioitavaksi.

Aarnion osalta käräjäoikeus hyväksyi syytteen. Käräjäoikeuden tuomiossa kuitenkin katsottiin, että eräiltä osin syytteessä esitetyt yksittäiset oikeudelliset seikat olisivat sellaisia, etteivät ne sovellu Aarniota koskevan epävarsinaisen laiminlyöntirikoksen perustaksi. Koska asia on ennakkotapauksena merkittävä, myös nämä seikat on syytä saattaa hovioikeuden uudelleen arvioitavaksi.

Lisätietoja: aluesyyttäjä Perttu Könönen, Etelä-Suomen syyttäjäalue, puh. 029 562 2350