Hyppää sisältöön

Ikaalisten surmaa edeltäneisiin tapahtumiin liittynyt syyttäjän menettely selvitetään

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 26.7.2013 9.45
Tiedote

 

Ikaalisissa 29.4.2011 poliisin hallusta palautetuilla ampuma-aseilla tehtyyn surmatyöhön liittyneiden tapahtumien selvittelyn yhteydessä on käynyt ilmi, että surmatyön tekijän aikaisempi menettely on ollut myös virallisen syyttäjän arvioitavana. Asiaa käsitellyt kihlakunnansyyttäjä oli kuitenkin luopunut toimenpiteistä katsoen, ettei hänellä ollut syyteoikeutta maaliskuussa 2011 tehdyiksi epäiltyihin laittomaan uhkaukseen ja lievään pahoinpitelyyn, koska asianomistaja oli peruuttanut syyttämispyyntönsä. Nämä rikosepäilyt olivat osaltaan olleet perusteena aseiden ottamiselle poliisin haltuun.

Kihlakunnansyyttäjän menettely on otettu Valtakunnansyyttäjänviraston selvitettäväksi (asian dnro 51/45/11), koska perhe- tai muussa läheissuhteessa tehty lievä pahoinpitely on vuoden 2011 alusta lukien ollut virallisen syytteen alainen. Virallisen syytteen alaisissa asioissa syyttäjällä on syyteoikeus asianomistajan syyttämispyynnöstä riippumatta.

Laittomasta uhkauksesta ja lievästä pahoinpitelystä epäillyn henkilön kuoltua ei hänen menettelyään voida ottaa uuteen syyteharkintaan.

Lisätietoja: valtionsyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen, p. 010 3620 822.