Hyppää sisältöön

Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston tiedote: Esitutkinta Hämeenlinnan poliisiaseman vahingonlaukauksesta siirtyy syyteharkintaan

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 1.11.2017 9.34
Tiedote

Esitutkinta Hämeenlinnan poliisiasemalla 12.3.2017 sattuneesta vahingonlaukauksesta on valmistunut ja siirtyy syyteharkintaan. Hämeen poliisilaitoksen vanhempaa konstaapelia epäillään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Epäily liittyy tapahtumiin aamuyöllä Hämeenlinnan poliisiasemalla. Esitutkinnan perusteella epäillään, että kouluttajana toiminut poliisimies on voimankäyttöön liittyneen harjoituksen yhteydessä laukaissut aseensa poliisiaseman käytävällä, minkä seurauksena luoti on osunut harjoitukseen osallistuneeseen toiseen poliisimieheen, joka on saanut vammoja käsivarteensa.

Epäilty myöntää tuottamuksellisen virkavelvollisuuden rikkomisen mutta kiistää syyllistyneensä törkeään vammantuottamukseen.

Jutun siirryttyä syyteharkintaan tiedottamisesta vastaa jutun syyttäjä, kihlakunnansyyttäjä Mirva Hilander Salpausselän syyttäjänvirastosta.

Lisätietoja: tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Tarmo Tanner, p. 029 56 23201.