Tietoa viranhakijoille

Syyttäjälaitoksen avoimet virat ilmoitetaan työnhakupalveluissa valtiolle.fi ja te-palvelut.fi, usein myös Helsingin Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa. Jos työskentely meillä kiinnostaa, lähetä hakemuksesi juuri siihen avoimeen virkaan, josta olet kiinnostunut.

Jos haet useampaa virkaa, täytä hakemus jokaiseen erikseen. Kun täytämme virkoja, emme voi huomioida avoimia hakemuksia. Tee hakemuksesi mieluiten valtiolle.fi:ssä.

Voit myös toimittaa hakemuksen syyttäjäalueen toimipaikkaan. Tällöin hakemuksessa on mainittava viran työavain – se löytyy ilmoituksesta.

Ilmoitamme virantäytön hakutuloksen kaikille hakijoille.

Valtakunnansyyttäjän toimisto nimittää johtavat aluesyyttäjät, erikoissyyttäjät ja aluesyyttäjät. Syyttäjäalueet palkkaavat muun henkilökunnan.

Syyttäjälaitoksen henkilökunnasta lähes 65 prosentilla on oikeustieteen kandidaatin tutkinto ja yli 21 prosentilla opistotason tai ammattikorkeakoulututkinto.

Apulaissyyttäjät

Jos syyttäjäksi valittavalla henkilöllä ei ole riittävästi syyttäjä- tai tuomarikokemusta, hänet voidaan nimittää ensin määräaikaiseksi apulaissyyttäjäksi yhdeksän kuukauden ajaksi. Tänä aikana apulaissyyttäjä perehtyy syyttäjän työhön suorittamalla Syyttäjän startti -koulutusohjelman.

Löydät Syyttäjälaitoksen avoimet virat Ajankohtaista-osiosta.

Navigaatio - Ei saa poistaa