Hyppää sisältöön

Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston tiedote: Ulkomaalaispoliisin toiminnasta Helsingin keskustassa 9.7.16 ei käynnistetä esitutkintaa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 6.9.2016 12.00
Tiedote

Musta Barbaari -niminen artisti on heinäkuun alussa arvostellut Helsingin poliisilaitoksen toimintaa. Asiassa on tehty esiselvitystä, jossa on mm. hankittu selvitykset paikalla olleilta poliisimieheltä, kuultu useita ulkopuolisia todistajia ja toista paikalla ollutta naista.

Esiselvityksen perusteella poliisilla on ollut ulkomaalaislain mukainen toimivalta tarkistaa naisten henkilöllisyys. Poliisi on kohdannut virkatehtäväänsä suorittaessaan vastarintaa, minkä vuoksi poliisi on tilanteessa käyttänyt lieviä voimakeinoja. Esiselvityksen perusteella ulkopuoliset silminnäkijät eivät ole tehneet havaintoja naisten väittämistä väärinkäytöksistä. Esiselvityksen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä ketään poliisimiestä rikoksesta.

Asiassa tehdyt päätökset (asia R 16/4405, päätösnumerot 16/2119-2123) voi tilata Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastosta sähköpostilla osoitteesta ita-uusimaa.sy(at)oikeus.fi.

Esiselvityksessä ollut materiaali liittyy vielä esitutkinnassa olevaan toiseen rikosasiaan. Materiaali tulee julkiseksi vasta, kun tuon toisen rikosasian materiaali tulee julkiseksi.

Lisätietoja: kihlakunnansyyttäjä, syyttäjätutkinnanjohtaja Hanna Puhakka p. 029 56 21227 (tavoitettavissa tiistaina 6.9.16 klo 14-16)