Hyppää sisältöön

Jari Aarniolle uusia syytteitä törkeistä huumausainerikoksista

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 15.5.2015 11.03 | Julkaistu suomeksi 20.5.2019 klo 11.18
Tiedote

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt nostaa rikosylikomisario Jari Aarniota vastaan kaksi uutta syytettä vuosina 2010 ja 2011 tehdyistä törkeistä huumausainerikoksista.

Samassa yhteydessä syytteen törkeistä huumausainerikoksista saa kolme muutakin henkilöä. He eivät ole poliiseja. Kahta heistä ei ole juttukokonaisuudessa vielä aikaisemmin syytetty rikoksista.

Aarnion osalta uusissa syytteissä on kyse noin 10 kilosta hasista.

Syytteet 29 eri rikoksesta

Aarniota vastaan on jo aiemmin nostettu syytteet 27 eri rikoksesta eli syytteitä on nyt yhteensä 29. Parhaillaan odotetaan käräjäoikeuden ratkaisua Trevoc-yhtiöön liittyneessä juttuhaarassa, jossa Aarniota syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, törkeästä petoksesta, törkeästä lahjuksen ottamisesta ja rekisterimerkintärikoksesta.

Aarnio sai viime vuoden lopulla syytteet myös kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta, kolmesta törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkasalaisuuden rikkomisesta, kahdesta yllytyksestä virkasalaisuuden rikkomiseen ja kahdesta yllytyksestä virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Maaliskuussa Aarnio sai syytteet törkeästä todistusaineiston vääristelemisestä, törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, törkeästä kavalluksesta, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, virkasalaisuuden rikkomisesta ja kolmesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Aarnioon liittyvässä juttukokonaisuudessa on nyt syytteessä eriasteisista rikoksista 16 muuta henkilöä. Heistä neljä on Helsingin poliisilaitoksen poliisimiehiä ja yksi on suojelupoliisin alipäällystöön kuuluva poliisimies.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikoksiin.

Uusien syytteiden osalta haastehakemus on toimitettu Helsingin käräjäoikeudelle tänään (Syyttäjän asianro R 15/301. Käräjäoikeuden asianro R 15/3610).

Joitakin Aarnioon liittyvistä esitutkintapöytäkirjoista, kuten ns. Kuopion haara, on edelleen syyteharkinnassa.

Lisätietoja:
apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske, p. 029 56 20802valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen, p. 029 56 20886