Hyppää sisältöön

Länsi-Suomen syyttäjänviraston tiedote: Syytteitä nostettu Kupittaan sairaalan G1-osastoa koskevassa jutussa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 13.4.2017 13.00
Tiedote

Syyttäjä on nostanut syytteitä potilaisiin kohdistuneista väärinkäytöksistä, jotka ovat tapahtuneet Turussa Kupittaan sairaalan G1-osastolla vuosina 2009 ja 2013.

Yksi hoitaja on saanut syytteen törkeästä pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Toista hoitajaa syytetään vapaudenriistosta, neljästä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja pahoinpitelystä. Kolmas hoitaja on saanut syytteen kahdesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänen osaltaan syyttäjä on tehnyt myös syyttämättäjättämispäätöksen liittyen epäiltyihin vapaudenriistoon ja virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Syyttämättäjättämispäätös on tilattavissa Länsi-Suomen syyttäjänvirastosta osoitteesta [email protected] asianumerolla R 17/1126.

Haastehakemus (syyttäjän asianumero R 17/1126, käräjäoikeuden asianumero R 17/1725) on toimitettu Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen, jossa asia tulee aikanaan pääkäsittelyyn.

Syyteasiaan liittyvät asiakirjat tulevat julkisiksi, kun asia on ollut käräjäoikeudessa suullisessa käsittelyssä, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Lisätietoja: kihlakunnansyyttäjä Anja Rantanen-Lahti, puh. 029 562 5310