Hyppää sisältöön

Oulun syyttäjänviraston tiedote: Syytteitä nostettu Kalevala Rakennuksen vastuuhenkilöitä vastaan

Julkaisuajankohta 29.8.2019 12.00
Tiedote

Oulun kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteet kolmea henkilöä vastaan törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä petoksesta. Syytteet liittyvät Kalevala Rakennus Oy:n rakennuttamien Oulun Toppilansaaressa sijaitsevien Siilo-talojen rakentamisen rahoitukseen.

Yksi vastaajista on toiminut Kalevala Rakennus Oy:n toimitusjohtajana ja toinen hallituksen puheenjohtajana. Kolmas vastaajista ei ole ollut Kalevala Rakennus Oy:n hallintoelinten jäsen, mutta hän on syyttäjän käsityksen mukaan käyttänyt osaltaan yhtiössä todellista määräys- ja päätösvaltaa.

Viiden rikoksesta epäillyn osalta asia on edelleen syyteharkinnassa. Näiden rikosepäilyjen osalta syyttäjä tulee tekemään ratkaisut lähiviikkojen aikana.

Kaikki vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Haastehakemus ja siihen liittyvä esitutkintamateriaali tulevat julkisiksi, kun asia on ollut ensimmäisen kerran esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Pääkäsittelyn ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Juttu on vireillä Oulun käräjäoikeudessa asianumerolla R 19/2605. Syyttäjän asianumero on R 19/85.

Asiassa ei ole tällä hetkellä enempää tiedotettavaa. Syyttäjänä asiassa toimii kihlakunnansyyttäjä Heikki Arjas Oulun syyttäjänvirastosta.