Hyppää sisältöön

Oulun syyttäjänviraston tiedote: Syytteitä nostettu Kittilä-asiaan liittyvässä ns. Eilavaaran kakkoslaskua koskevassa asiassa

Julkaisuajankohta 4.7.2019 12.00 | Julkaistu suomeksi 22.7.2019 klo 16.03
Tiedote

Kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteitä ns. Eilavaaran laskua nro 2 koskevassa asiassa, joka liittyy Kittilässä vuosina 2015–2017 esillä olleisiin, oikeudellisen palvelun tilaamista, käyttämistä ja maksamista koskeviin asioihin.

Syytteet on nostettu Kittilän silloista kunnanhallituksen puheenjohtajaa, silloista vs. kunnanjohtajaa, viittä silloista Kittilän kunnanhallituksen jäsentä ja silloista vs. hallintojohtajaa vastaan. Rikosnimikkeenä on virka-aseman väärinkäyttäminen. Vaihtoehtoisesti syyttäjä on vaatinut rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Lisäksi on nostettu syyte erästä vuonna 1964 syntynyttä henkilöä vastaan avunannosta virka-aseman väärinkäyttämiseen.

Kaikki vastaajat ovat kiistäneet syytteet.

Asia on vireillä Lapin käräjäoikeudessa diaarinumerolla R 19/1275, syyttäjän asianumero R 18/2467.

Haastehakemus ja siihen liittyvä esitutkintamateriaali tulevat julkisiksi, kun asia on ollut ensimmäisen kerran esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Pääkäsittelyn ajankohtaa ei vielä tiedetä.

Asiassa ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa.

Syyttäjänä toimii kihlakunnansyyttäjä Sari Anttonen Oulun syyttäjänvirastosta, puh. 029 56 29028.