Hyppää sisältöön

Pohjanmaa-rallin katsojan kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta syyte kuolemantuottamuksesta

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 18.11.2019 10.38
Tiedote

Katsoja kuoli ralliauton ajauduttua ulos tieltä 15.6.2018 järjestetyn Pohjanmaa-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella Katilantiellä Seinäjoella. Aluesyyttäjä Jarmo Sarin on nostanut syytteen kuolemantuottamuksesta kilpailuun nimettyä turvatarkkailijaa ja neljää kilpailun järjestäjätahoon kuulunutta toimitsijaa vastaan.

Vastaajien epäillään huolimattomuudesta aiheuttaneen katsojan kuoleman laiminlyömällä velvollisuutensa huolehtia siitä, ettei rallikilpailusta aiheudu vaaraa kilpailua seuraamaan tulleille ihmisille.

Kaikki vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Kahden rikoksesta epäillyn osalta syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta, koska asiassa ei ole heidän osaltaan olemassa todennäköisiä syitä heidän syyllisyytensä tueksi. Nämä päätökset ovat tilattavissa osoitteesta lansi-suomi.syyttaja(at)oikeus.fi (dnro R 19/2271, päätösnrot 19/4024 ja 19/4025).

Asia tullaan käsittelemään Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa (syyttäjän asianro R 19/2271, käräjäoikeuden asianro R 19/1662). Istuntopäivät sovitaan myöhemmin.

Koska samassa asiassa on nostettu myös syyte, syyttämättäjättämispäätökseen ja syytteeseen liittyvä esitutkinta-aineisto tulee julkisiksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei tuomioistuin toisin määrää.

Syyttäjällä ei ole asiassa muuta tiedotettavaa.

Syyttäjänä asiassa toimii aluesyyttäjä Jarmo Sarin Länsi-Suomen syyttäjäalueelta, puh. 029 562 6018.