Hyppää sisältöön

Poliisi ja syyttäjä pyytävät käyttöönsä tallenteita Nelostien tapahtumista

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 6.10.2016 10.50
Tiedote

Tutkinnan tiedossa on tähän mennessä hieman yli 30 henkilöä, jotka liittyvät Nelostiellä sunnuntaina tapahtuneisiin rikoksiin asianomistajina tai todistajina. Heistä suuri osa asuu pääkaupunkiseudulla ja loput Päijät-Hämeessä tai Keski-Suomessa. Tapon yrityksen asianomistaja, 23-vuotias lahtelaisnainen, on edelleen sairaalassa. Häntä ei ole vielä kuulusteltu toistamiseen. Sekä tapon yrityksestä että törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta on epäiltynä tapahtumapaikalla menehtynyt 32-vuotias lahtelaismies. Voimakeinoja käyttänyttä poliisia ei ole vielä kuultu.

Poliisi ja syyttäjä pyytävät niitä Nelostiellä ajaneita ilmoittautumaan, joilla on ollut sunnuntaina tapahtuma-aikaan toiminnassa ns. action- tai autokameroita. Tutkinta haluaa käyttöönsä kaiken tilanteessa tallentuneen materiaalin. Vähäpätöiseltäkin tuntuva materiaali saattaa osoittautua tutkinnan kannalta arvokkaaksi. Tallenteiden toimittamisesta voi sopia soittamalla numeroon 0295 414 151.

Poliisille ja hätäkeskukseen tulleita ilmoituksia ja vihjeitä on käyty läpi, ja suurin osa niistä liittyy törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen eli lahtelaismiehen ylinopeuteen ja vaarallisiin ohituksiin. Tällä hetkellä on tiedossa yksi Audi, jonka kyydissä olleet saivat mahdollisesti lieviä tärähdyksestä aiheutuneita vammoja, kun lahtelaismies törmäsi siihen Opelillaan ennen tieltä suistumistaan. Audi vaurioitui törmäyksessä.

Tutkinta etenee siten, että törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen liittyvät henkilöt kuulustellaan puhelimitse. Ne henkilöt, joilla on tietoa moottoritien keskiviheriön tapahtumista, kuullaan joko puhelimitse tai henkilökohtaisesti.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viikolla 43, ellei sitä ennen ilmene jotakin olennaista uutta kerrottavaa.

Lisätietoja:

Hämeen poliisi: rikoskomisario Jari Kiiskinen, p. 0295 437 586

Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto: kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto, p. 0295 621 207