Hyppää sisältöön

Salpausselän syyttäjänviraston tiedote: Esitutkinta poliisin ampuma-aseen käytöstä 2.11.2016 Joensuussa lopetetaan

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 9.11.2016 12.00
Tiedote

Poliisi käytti ampuma-asetta 2.11.2016 Joensuun Reijolassa Louhelantiellä uhkaavasti käyttäytyneen miehen pysäyttämiseksi sen jälkeen, kun mies oli osoittanut poliisia ampuma-asetta muistuttavalla esineellä. Tutkinnanjohtajana toimiva kihlakunnansyyttäjä on päättänyt, että esitutkinta poliisin menettelyn osalta tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta lopetetaan.

Poliisi oli yrittänyt estää miehen toimintaa ensin pitkään käskyttämällä ja käyttämällä lievempiä voimakeinoja. Miehen toiminnan muututtua uhmakkaammaksi poliisin oli ammuttava laukaus, joka osui miehen käteen.

Poliisi on toiminut säännösten ja määräysten mukaisesti. Esitutkinnassa on selvinnyt, ettei laukauksen ampunut poliisimies ole tehnyt rikosta. Esitutkinta poliisia virkatoimessa uhanneen miehen menettelystä jatkuu, ja sen suorittaa Hämeen poliisilaitos.

Asiassa (asianro R 16/7902) tehty tutkinnanjohtajan päätös on tilattavissa Salpausselän syyttäjänvirastosta sähköisesti osoitteesta [email protected] tai puhelimitse numerosta 029 562 4000. Esitutkinta-aineisto ei ole vielä julkista, koska esitutkinta jatkuu muun rikoksesta epäillyn henkilön osalta.

Lisätietoja:
kihlakunnansyyttäjä, tutkinnanjohtaja Pasi Pälsi, puh. 029 562 4015