Hyppää sisältöön

Salpausselän syyttäjänviraston tiedote: Poliisille syytteet Hämeenlinnan poliisiasemalla tapahtuneesta virka-aseen käytöstä

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 17.5.2018 14.13
Tiedote

 

Salpausselän kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteen poliisimiestä vastaan varomattomasta käsittelystä, törkeästä vammantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kouluttajana toiminut poliisimies oli 12.3.2017 voimankäyttöön liittyneen harjoituksen yhteydessä tahattomasti Iaukaissut virka-aseensa poliisiaseman käytävällä. Luoti on osunut harjoitukseen osallistuneeseen toiseen poliisimieheen, joka oli saanut vammoja käsivarteensa.

Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt varomattoman käsittelyn ja tuottamuksellisen virkavelvollisuuden rikkomisen mutta kiistänyt syyllistyneensä törkeään vammantuottamukseen.

Asiaa koskeva haastehakemus on toimitettu Kanta-Hämeen käräjäoikeuteen (syyttäjän asianumero R 17/8032, käräjäoikeuden asianumero R 18/604). Haastehakemus ja esitutkintapöytäkirja tulevat julkiseksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus määrää toisin. Käsittelyn aikataulusta päättää käräjäoikeus.

Asiassa ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa.

Syyttäjänä asiassa toimii kihlakunnansyyttäjä Mirva Hilander Salpausselän syyttäjänvirastosta, p. 029 56 23407.