Hyppää sisältöön

Sisä-Suomen syyttäjänviraston tiedote: Syyte nostettu 22 henkilöä vastaan liittyen Suomen Vastarintaliikkeen väkivaltaiseksi yltyneeseen mielenosoitukseen Jyväskylän keskustassa 1.8.2015

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 20.10.2016 12.00
Tiedote

Kihlakunnansyyttäjät Timo Partanen ja Elina Mäntylä ovat tänään nostaneet syytteen 3 henkilöä vastaan väkivaltaisen mellakan johtamisesta ja 19 henkilöä vastaan väkivaltaisesta mellakasta. Edellä mainituista henkilöistä yhteensä seitsemää syytetään lisäksi pahoinpitelyistä ja kahta henkilöä haitanteosta virkamiehelle. Pahoinpitelyt ovat kohdistuneet kolmeen asianomistajaan.

Jyväskylän keskustassa järjestettiin 1.8.2015 Suomen vastarintaliikkeen nimissä mielenosoitus. Mielenilmaus kärjistyi noin kello kahden jälkeen iltapäivällä, jolloin joukko mielenilmaisuun osallistuneita ryntäsi tavarataloon sisälle ja osa heistä pahoinpiteli kahta mieshenkilöä. Myös näiden pahoinpideltyjen miesten seurassa ja välittömässä läheisyydessä ollut nainen loukkaantui samassa yhteydessä lievästi.

Syytteet väkivaltaisen mellakan johtamisesta ja väkivaltaisesta mellakasta ovat pääosin esitutkinnan perusteella kiistettyjä.

Asiaa koskeva haastehakemus on toimitettu Keski-Suomen käräjäoikeudelle (käräjäoikeuden dnro R 16/2506). Pääkäsittelypäivää ei ole vielä määrätty. Jutun asiakirjat ovat salaisia, kunnes asia on ollut esillä tuomioistuimessa, ellei tuomioistuin toisin päätä.

Asiassa ei tässä vaiheessa tiedoteta enempää.

Kihlakunnansyyttäjät Timo Partanen (puh. 029 56 25602) ja Elina Mäntylä (p. 029 56 26722)