Hyppää sisältöön

Sisä-Suomen syyttäjänviraston tiedote: Syytteet nostettu tamperelaisen autokaupan rahanpesuepäilystä

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 15.2.2019 15.00
Tiedote

Kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteet kolmea henkilöä vastaan törkeistä rahanpesurikoksista, törkeistä petoksista ja rekisterimerkintärikoksista, joiden tapahtuma-aika on 17.7.2017–8.3.2018. Lisäksi neljättä henkilöä vastaan on nostettu syyte törkeästä petoksesta.

Törkeitä rahanpesuja ja rekisterimerkintärikoksia koskevat syytteet pitävät sisällään muun muassa kuuden uudehkon, Saksasta tuodun, alun perin anastetun ajoneuvon maahantuonnin, vastaanottamisen ja rekisteröinnin suomalaiselle rekisteritunnukselle. Ajoneuvot on anastettu oikeilta omistajiltaan Espanjassa toukokuun ja joulukuun välisenä aikana vuonna 2017. Törkeää petosta koskevat syytteet koskevat näiden ajoneuvojen edelleen myyntiä Suomessa. Ajoneuvot on myyty Tampereella toimivan autoliikkeen lukuun.

Vahinkoja on jo osittain korvattu asianomistajille ja rikoksista epäiltyjen omaisuutta on asetettu vakuustakavarikkoon korvausten maksamisen turvaamiseksi.

Haastehakemus on toimitettu 15.2.2019 Pirkanmaan käräjäoikeuteen (syyttäjän asianumero R 18/9857, käräjäoikeuden asianumero R 19/951), ja se on salassa pidettävä vähintään asian pääkäsittelyyn saakka.

Asiasta ei tässä vaiheessa tiedoteta enempää. Asian käsittelyajankohdasta antaa tarkempaa tietoa myöhemmin Pirkanmaan käräjäoikeus.

Syyttäjänä asiassa toimii kihlakunnansyyttäjä Pasi Vainio, pasi.vainio(at)oikeus.fi, puh. 029 562 3906