Hyppää sisältöön

Syyte nostettu kauppakeskus Iso Omenan kuolemantapauksesta

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 22.9.2023 9.14
Tiedote

Syyttäjä on nostanut syytteen kuolemantuottamuksesta kuutta vartijana tai järjestyksenvalvojana toiminutta henkilöä vastaan.

Espoolaisen kauppakeskuksen Iso Omenan tiloissa menehtyi viime tammikuussa 35-vuotias nainen häneen kohdistuneen voimankäyttötilanteen yhteydessä. Tapahtumaa edelsi häiriökäyttäytyminen, johon kauppakeskuksen järjestyksenvalvojat puuttuivat. 

Kaikkia tilanteessa voimakeinoja käyttäneitä henkilöitä vastaan on nostettu syyte kuolemantuottamuksesta. Henkilöt toimivat tapahtuma-aikaan kauppakeskuksen alueella vartijan tai järjestyksenvalvojan tehtävissä. Rikoksesta epäillyt ovat iältään 19–24-vuotiaita. 

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Haastehakemus on toimitettu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen 22.9.2023 (syyttäjän diaarinumero R 23/19851, käräjäoikeuden diaarinumero R 23/3591). Haastehakemuksesta tulee julkinen, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin päätä. Pääkäsittelyn ajankohta ei ole vielä tiedossa. 

Asiasta ei tiedoteta tässä vaiheessa enempää, koska haastehakemus ja esitutkintamateriaali ovat tässä vaiheessa vielä salaisia. 

Syyttäjinä asiassa toimivat aluesyyttäjät Mika Mäkelä (mika.a.makela(at)oikeus.fi) ja Riku Niemi (riku.j.niemi(at)oikeus.fi) Etelä-Suomen syyttäjäalueelta.