Hyppää sisältöön

Syyte nostettu Ullanlinnan henkirikosasiassa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 2.11.2023 12.35
Tiedote

Syyttäjät ovat nostaneet syytteet murhasta ja törkeästä varkaudesta. Epäillyt rikokset tehtiin Helsingin Ullanlinnassa 16.12.2022.

Naishenkilö menehtyi joulukuussa 2022 yksityisasunnossa Helsingin Ullanlinnassa päähän kohdistuneen väkivallan seurauksena. Syytetty mies on tunnustanut aiheuttaneensa naisen kuoleman, mutta on esitutkinnassa katsonut menehtymisen olleen lähinnä tapaturma.

Törkeää varkautta koskeva syyte liittyy henkirikoksen yhteydessä kadonneeseen omaisuuteen.

Haastehakemus on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen 2.11.2023 (syyttäjän diaarinumero R 23/22057, käräjäoikeuden diaarinumero R 23/8572). Haastehakemuksesta tulee julkinen, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin päätä. Pääkäsittelyn ajankohta ei ole vielä tiedossa. 

Asiasta ei tiedoteta tässä vaiheessa enempää, koska haastehakemus ja esitutkintamateriaali ovat tässä vaiheessa vielä salaisia. Käräjäoikeus on aikaisemmin päättänyt prosessikielen olevan ruotsi.

Syyttäjinä asiassa toimivat erikoissyyttäjä Laura Sairanen (laura.k.sairanen(at)oikeus.fi) ja aluesyyttäjä Janet Johansson (janet.johansson(at)oikeus.fi) Etelä-Suomen syyttäjäalueelta.