Hyppää sisältöön

Syyte nostettu Ylivieskassa tapahtuneessa koulupuukotusasiassa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 19.5.2023 8.46
Tiedote

Syyttäjä on nostanut syytteen 16-vuotiasta nuorta vastaan nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä. Teko on tehty Ylivieskassa, Kaisaniemen yläasteella koulupäivän aikana 28.3.2023. Uhri on tekijän luokkakaveri. Uhrille on veitsellä tehdystä teosta aiheutunut välitön hengenvaara.

Epäilty on ollut vangittuna tekopäivästä asti.  

Epäilty on tunnustanut teon, mutta kiistänyt esitutkinnassa syyttäjän väittämän teon suunnitelmallisuuden. Epäilty ei ole kertonut motiivia teolleen. Syyttäjän käsityksen mukaan epäilty on suunnitellut puukottamista kuukausien ajan ja etsinyt tietoa puukotuksesta vaikutuksista ja siitä aiheutuvista rikosoikeudellisista seuraamuksista. Epäilty on ollut selvinpäin teon tehdessään.

Asiaa käsitellään Oulun käräjäoikeuden Ylivieskan istuntopaikalla 29.5.2023 (käräjäoikeuden asianumero R 23/1555). Haastehakemus tulee julkiseksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Poliisi on tiedottanut asiasta aikaisemmin.

Asiasta ei tiedoteta tässä vaiheessa enempää. 

Syyttäjänä asiassa toimii aluesyyttäjä Ville Rutanen Pohjois-Suomen syyttäjäalueelta, puh. 029 5629018, ville.rutanen(at)oikeus.fi