Hyppää sisältöön

Syyttäjä hakee ennakkopäätöstä Jukka Vihriälän jutussa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 14.11.2013 10.26
Tiedote

 

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt hakea korkeimmasta oikeudesta valituslupaa RAY:n entistä hallituksen puheenjohtajaa Jukka Vihriälää koskevassa lahjusjutussa.

Korkeimman oikeuden linjausta toivotaan lahjuksen ottamisen ja törkeän lahjuksen ottamisen rajanvedosta sekä rangaistuksen mittaamisesta. Valituslupahakemuksessa pyydetään korkeimman oikeuden kannanottoa myös siitä, voiko tavanomainenkin vaalituki olla lahjus, jos vaalitukea saanut on samanaikaisesti voinut vaikuttaa tuen antajan taloudellisiin etuihin.

Valituksessaan syyttäjä vaatii Vihriälän tuomitsemista ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hovioikeus ei, toisin kuin käräjäoikeus, pitänyt lahjuksen ottamista törkeänä. Muiden syytettyjen osalta syyttäjä tyytyy hovioikeuden tuomioon. Nuorisosäätiön sääntöjen tulkintaan liittyvät kysymykset on hovioikeudessa ratkaistu syyttäjän näkemystä vastaavalla tavalla. Nuorisosäätiön sääntöjen tulkintaan liittyvillä kysymyksillä ei ole merkitystä Vihriälän menettelyn arvioinnissa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä toimittaa lähiviikkoina muutoksenhakemuksensa hovioikeuteen, josta se toimitetaan edelleen korkeimpaan oikeuteen. Määräaika muutoksen hakemiselle päättyy 30.12.2013. Jäljennös muutoksenhakemuksesta on aikanaan tilattavissa korkeimmasta oikeudesta. Asiakirja on julkinen, ellei korkein oikeus toisin päätä.

Lisätietoja antavat:

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske p. 029 56 20802

Valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen p. 029 56 20886