Hyppää sisältöön

Tutkinnanjohtajan tiedote: Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön entisen päällikön siviilielämän varojen käyttöä koskeva esitutkinta siirtymässä loppulausunnoille

Syyttäjälaitos
16.3.2020 10.19
Tiedote

Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön päällikkönä vuosina 1999−2013 toimineen henkilön varojen käytön epäselvyyksiin liittyvä esitutkinta on valmistumassa ja siirtyy seuraavaksi asianosaisille loppulausuntojen antamista varten.

Esitutkinnassa on selvitetty sitä, onko epäilty luovuttanut tai siirtänyt ilman hyväksyttävää syytä yli 30 000 euron arvosta omaisuuttaan velkojiensa vahingoksi kesän 2016 ja syksyn 2018 välisenä aikana. Lisäksi on selvitetty sitä, onko tekoon osallistunut tai siinä avustanut muita henkilöitä. Esitutkinta ei koske varojen käyttöä viranomaistoiminnassa.

Esitutkinnassa epäillyt rikokset ovat törkeä velallisen epärehellisyys, avunanto törkeään velallisen epärehellisyyteen ja avunanto velallisen epärehellisyyteen. Rikoksista epäiltyinä esitutkinnassa on yhteensä neljä henkilöä. Kaikki epäillyt ovat kiistäneet rikosepäilyt.

Esitutkintaa ovat johtaneet Syyttäjälaitos ja Keskusrikospoliisi.

Lisätiedot:
Tutkinnanjohtaja, erikoissyyttäjä Jukka Haavisto, puh. 0295 621 207 (poliisimiehen osalta)Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Timonen, puh 0295 485 326 (muilta osin)