Hyppää sisältöön

Syyttäjälaitoksessa on haussa 23 korkeakouluharjoittelupaikkaa ympäri Suomen!

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 24.1.2022 11.32
Tiedote

Haluatko päästä kesällä tutustumaan Syyttäjälaitoksen monipuolisiin tehtäviin ja harjoittelemaan syyttäjän työtä? Oletko edennyt jo opintojen (OTM) loppupuolelle? Haluaisitko päästä soveltamaan oppejasi käytäntöön? Haemme Syyttäjälaitokseen 23 korkeakouluharjoittelijaa toimipaikoillemme ympäri Suomen.

Harjoitteluhaku on käynnissä 24.1.–7.2.2022

Palkkaamme harjoittelijoiksi henkilöitä, joiden tutkintoon johtavat opinnot ovat vielä kesken. Hakijalla tulee olla yliopiston myöntämä tuki harjoitteluun.

Tehtävänkuvaus syyttäjäalueella:

Harjoittelun aikana perehdytään kattavasti rikosasioiden elinkaareen Syyttäjälaitoksessa. Harjoittelijat valmistelevat haastehakemuksia ja muita syyttäjän ratkaisuja aluesyyttäjien ohjauksessa. Tehtäviin kuuluu tarvittaessa myös syyttäjän avustaminen käräjäoikeuden ja hovioikeuden istunnoissa tai vähintään näiden käsittelyjen seuraaminen.

Tehtävänkuvaus valtakunnansyyttäjän toimistossa:

Valtakunnansyyttäjän toimistossa harjoittelijan tehtäviin kuuluu kanteluasioiden valmistelua ja ratkaisuehdotusten tekemistä. Harjoittelijat tekevät myös oikeuskirjallisuuden ja -käytännön analysointitehtäviä, erilaisten selvitysten ja muistioiden laatimista oikeudellisissa, hallinnollisissa ja kansainvälisissä kysymyksissä. Tehtävään kuuluu myös asiakaspalvelua. Lisäksi harjoittelijat avustavat viraston lakimiehiä heidän tehtävissään.

Hae tehtäviä Valtiolle.fi-järjestelmän kautta

Kaikki avoimet harjoittelupaikat löytyvät valtiolle.fi-sivustolta. Tehtäviin haetaan järjestelmän kautta.

Lue lisää ja hae tehtäviin 

Hakuaika päättyy 7.2.2022 klo 16.15.

Tartu tilaisuuteen ja vietä ikimuistoinen kesä mielekkäissä töissä!

Syyttäjälaitoksessa harjoittelijat saavat monipuolisia työtehtäviä ja hyvän perehdytyksen harjoitteluun. Moni harjoittelija palaakin myöhemmin Syyttäjälaitoksen palvelukseen.
”Pääsin harjoittelemaan suullista esiintymistä sekä vahvistamaan rikos- ja prosessioikeudellista osaamistani. Pääsin käsittelemään myös juttuja, jotka tukivat gradun kirjoittamista.”

”Harjoittelu tuki erityisesti kirjallisen ja suullisen oikeudellisen argumentointitaidon kehittymistä. Sain tehdä monipuolisia työtehtäviä.”

”Harjoittelu oli todella kattava, joten Syyttäjälaitos työpaikkana myös valmistumisen jälkeen kiinnostaa minua.” 

Tarjolla myös kuukauden kestäviä harjoittelujaksoja

Syyttäjälaitoksessa on oikeustieteen opiskelijoille myös kuukauden kestäviä, palkattomia harjoitteluja, joista saa opintopisteitä. Seuraa ilmoitteluamme valtiolle.fi -järjestelmässä.
Myös muun alan pakollinen harjoittelu on mahdollinen.