Hyppää sisältöön

Syytteitä nostettu hieronta-alan yrittäjää koskevassa rikosasiassa 

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 15.2.2023 16.40
Tiedote

Syyttäjät ovat nostaneet syytteitä muun muassa ihmiskauppaa koskevassa asiassa, josta Helsingin poliisilaitos on jo aiemmin tiedottanut. Syytteet koskevat neljää ihmiskaupparikosta ja muita työperäiseen hyväksikäyttöön liittyviä rikoksia vuosina 2021–2022.

Asianomistajia asiassa on yksitoista.

Lisäksi asiakokonaisuudessa on nostettu syytteitä muun muassa nuorten työntekijöiden suojelumääräysten rikkomisesta kahden alaikäisen työntekijän osalta, laittoman maahantulon järjestämisestä ja yhtiön toimintaan liittyvien lakisääteisten velvoitteiden rikkomisesta kuten törkeästä kirjanpitorikoksesta. Syytteet on nostettu yrittäjänä toiminutta vastaajaa vastaan pois lukien laittoman maahantulon järjestäminen, jossa on kaksi vastaajaa. 

Päävastaaja kiistää syyllistyneensä asiassa vakaviin rikoksiin.

Haastehakemukset on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen 15.2.2023 (syyttäjän asianumero R 23/4146). 

Haastehakemukset tulevat julkisiksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Myös esitutkintamateriaali tulee julkiseksi vasta, kun asia on ollut ensimmäisen kerran esillä tuomioistuimessa.

Syyttäjinä asiakokonaisuudessa toimivat aluesyyttäjä Pia Kuittinen ([email protected]) ja aluesyyttäjä Sampsa Marttila ([email protected]) Etelä-Suomen syyttäjäalueelta.

Syyttäjillä ei tässä vaiheessa ole asiasta enempää tiedotettavaa.