Hyppää sisältöön

Tutkinnanjohtajan päätös esitutkinnan lopettamiseksi

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 25.7.2013 15.00
Tiedote

 

Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto ja kihlakunnansyyttäjä Mika Appelsin ovat määrättyinä tutkinnanjohtajina 7.5.2008 tehneet päätöksen lopettaa Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisarioon Juha Piippoon kohdistunut esitutkinta epäillystä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Rikoskomisario Piippoa on epäilty siitä, että hän olisi 29.09.2006 tahallaan antanut Helsingin käräjäoikeudelle väärää tietoa telepakkokeinoja koskevassa hakemuksessa. Piippo on kiistänyt kyseisen epäilyn.

Esitutkinnassa on luotettavalla tavalla selvinnyt, ettei Piipon hoitaessa toisen tutkinnanjohtajan valmistelemaa ja tälle kuuluvaa pakkokeinoasiaa ole ollut syytä epäillä hakemuksen tietojen oikeellisuutta. Näin ollen Piippoa ei ole enää syytä epäillä tahallaan tai edes huolimattomuudesta tehdystä virkarikoksesta.

Päätös on julkinen. Päätökseen liittyvä esitutkinta-aineisto ei tule julkiseksi, koska se liittyy laajempaan salassa pidettävään esitutkintakokonaisuuteen.

Muiden rikosepäilyjen esitutkinta jatkuu.

Päätöksen esitutkinnan lopettamisesta (nro 1/2008, dnro S 07/02) voi tilata Valtakunnansyyttäjänviraston kirjaamosta, puh. 010 362 0810.