Hyppää sisältöön

Tutkinnanjohtajan tiedote: Esiselvitys valmistunut poliisin menettelystä Turun arvokuljetusryöstön yrityksen esitutkinnassa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 1.12.2021 14.03
Tiedote

Syyttäjä on suorittanut esitutkinnan edellytyksiä koskevan esiselvityksen poliisin mahdollisista laiminlyönneistä ns. Turun arvokuljetusryöstön yrityksen esitutkinnassa 5.8.2002. Esiselvityksen yhteydessä on mm. kuulusteltu useita poliisimiehiä.

Tutkintapyynnön kohteena on ollut se, onko jutun tutkinnassa tehty sellaisia laiminlyöntejä, että olisi syytä epäillä jonkun poliisimiehen syyllistyneen virkarikokseen. Mahdollisen virkavelvollisuuden rikkomisen ja virka-aseman väärinkäyttämisen syyteoikeus on vanhentunut v. 2017.

Esiselvityksen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä kenenkään poliisimiehen syyllistyneen törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen. Selvitysten perusteella jutun tutkinnassa tapahtuneet mahdolliset laiminlyönnit eivät ole johtuneet siitä, että olisi pyritty siihen, että rikosvastuu ei jutussa toteutuisi.

Tutkinnanjohtajana asiassa on toiminut aluesyyttäjä Olli Sulkonen Länsi-Suomen syyttäjäalueelta, puh. 029 562 3951.

Tutkinnanjohtajan päätöksen 21/6955 (asianumero R 21/7230) voi tilata Länsi-Suomen syyttäjäalueelta, [email protected] tai puhelimitse numerosta 029 562 4600.

Kun esiselvitys kohdistuu poliisin virkatoimeen, tutkinnanjohtajana toimii esitutkintalain 2 luvun 4 §:n mukaisesti syyttäjä.

​​​​​​​