Hyppää sisältöön

Tutkinnanjohtajan tiedote: Esitutkinta poliisin aseenkäyttötilanteesta 11.10.2016 Mikkelissä

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 13.10.2016 12.00
Tiedote

Poliisi käytti ampuma-asetta 11.10.2016 noin klo 17.30 aikaan annetun hälytystehtävän yhteydessä. Tapahtumat saivat alkunsa, kun hälytyskeskukseen ilmoitettiin sekavasti käyttäytyneestä miehestä, jolla oli hallussaan ampuma-aseen näköinen esine, jolla hän oli ampunut yleisellä paikalla laukauksia sekä uhkaillut ohikulkevia ihmisiä. Tapausta tutkitaan epäiltynä murhan yrityksenä sekä vaaran aiheuttamisena.

Esitutkinta on edennyt teknisen tutkinnan suorittamisella, joka on nyt saatettu loppuun ja rikospaikalta taltioidut rikospaikkanäytteet on lähetetty edelleen rikostekniseen laboratorioon lausuntoa varten. Lausuntoja näytteistä odotetaan saatavan lähiviikkojen aikana. Esitutkinta jatkuu edelleen asianosaisten kuulusteluilla, minkä yhteydessä selvitetään tapahtumien kulku kokonaisuudessaan. Tutkinnan yhteydessä selvitetään myös poliisin voimankäyttö tilanteessa epäiltynä virkavelvollisuuden rikkomisena sekä vamman tuottamuksena.

Tapauksen tutkinnanjohtajana on kihlakunnansyyttäjä Hämeen poliisin toimiessa tutkivana poliisiyksikkönä.

Tiedotteeseen liittyviä vihjeitä voi ilmoittaa Hämeen tilannekeskuksen vihjenumeroon p. 0295414222 tai sähköpostiosoitteeseen [email protected] tai [email protected]

Lisätietoja:

Heikki Wendorf
kihlakunnansyyttäjä, tutkinnanjohtaja
Helsingin kihlakunnan syyttäjänvirasto
Puh. 050 5242481