Hyppää sisältöön

Tutkinnanjohtajan tiedote: Helsingin poliisilaitoksella virkasuhteessa olevan poliisimiehen toiminta esitutkinnan kohteena

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 20.12.2021 8.26
Tiedote

Helsingin poliisilaitos on viime viikolla tiedottanut virkasuhteessa laitokseen olevan poliisin rikosepäilystä. Asiassa on aloitettu esitutkinta, ja asiassa tutkinnanjohtajana toimii esitutkintalain 2 luvun 4 § 1 momentin erityisten tutkintajärjestelyjen perusteella syyttäjä asian laadun vuoksi, vaikka rikosepäily koskee poliisin toimintaa muutoin kuin virantoimituksessa.

Tutkinnanjohtajana toimii erikoissyyttäjä Heidi Savurinne valtakunnansyyttäjän toimistosta.

Tässä vaiheessa rikosepäily koskee selkeimmin ampuma-aserikosta, joka liittyy ampuma-aseiden käsittelyyn ja halussapitoon pidemmällä ajanjaksolla. Toisaalta esitutkinnan kohteena on myös poliisimiehen myöhempi uhkaavaksi koettu käyttäytyminen yksityiselämässä. Mahdolliset muut rikosnimikkeet täsmentyvät esitutkinnassa saatavan selvityksen perusteella.

Asiasta ei ole tällä hetkellä enempää tiedotettavaa eikä lisätietoja medialle. Asiasta tiedotetaan lisää esitutkinnan edetessä ja rikosnimikkeiden määrittyessä tarkemmin.