Hyppää sisältöön

Tutkinnanjohtajan tiedote: Moottoripyöräpoliisin toimista takaa-ajotilanteessa Helsingissä ja Espoossa ei käynnistetä tutkintaa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 29.3.2017 12.45
Tiedote

 

Asiassa, jossa moottoripyöräpoliisi ajaa takaa toista moottoripyörää Helsingin ja Espoon alueella 29.6.2016, on suoritettu esitutkintalain 3 luvun 3 §:ssä tarkoitettu esiselvitys. Esiselvityksen aikana on pyydetty kirjallisia selvityksiä sekä moottoripyörää kuljettaneelta poliisimieheltä että hänen päällystöesimiehiltään. Tämän lisäksi on selvitetty asiaa koskevaa lainsäädäntöä sekä Poliisihallituksen asiaa koskevia ohjeita.

Tutkinnanjohtajana toimiva Valtakunnansyyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Laura Sairanen on päättänyt, että esitutkintaa asiassa ei toimiteta. Selvitysten perusteella asiassa ei ole tullut ilmi sellaisia seikkoja, että esitutkinta olisi aloitettava. Asiassa ei ole syytä epäillä moottoripyörää kuljettaneen poliisimiehen rikkoneen tai laiminlyöneen tilanteessa yleisjohtajalta saamiaan ohjeita, häntä sitovia Poliisihallituksen ohjeita tai lainsäädäntöä.

Asiassa (5500/S/3897/17, Valtakunnansyyttäjänviraston dnro R 17/138) tehty tutkinnanjohtajan päätös on tilattavissa Valtakunnansyyttäjänvirastosta, puh. 029 562 0834.