Hyppää sisältöön

Tutkinnanjohtajan tiedote: Poliisimiesten toiminnasta liittyen Mäntyharjun heinäkuiseen liikenneonnettomuuteen ei aloiteta esitutkintaa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 5.9.2018 14.38
Tiedote

 

Poliisimiesten osalta ei aloiteta esitutkintaa liittyen Mäntyharjun liikenneonnettomuuteen 19.7.2018. Tuolloin poliisipartiota pakoon lähtenyt henkilö törmäsi tiellä 381 suurella ajonopeudella edellä ajaneeseen ajoneuvoon ja siitä edelleen vastaantulevan ajoneuvon keulaan. Poliisia paennut henkilö ja vastaan tulleessa ajoneuvossa olleet kaksi henkilöä menehtyivät yhteentörmäyksen seurauksena.

Poliisin toiminnasta on tehty esitutkinnan edellytyksiä koskeva esiselvitys: poliisipartiolta on pyydetty selvitys, muita tienkäyttäjiä on kuultu tapahtumista, ja lisäksi tutkinnanjohtajalla on ollut käytössään poliisin gopro-kameralla tallentama videomateriaali.

Esiselvityksen perusteella poliisimiehillä ei ole ollut mahdollisuutta vaikuttaa tapahtumiin eikä epäillyn liikennekäyttäytymiseen. Poliisimiesten toiminnalla ei ole ollut syy-yhteyttä liikenneonnettomuuteen. Tilanteessa on toimittu asianmukaisesti, eikä asiassa ole syytä epäillä rikosta.

Itä-Suomen poliisilaitos tutkii poliisipartiota pakoon lähteneen henkilön menettelyä erillisenä tutkintana. Esitutkinta asiassa on vielä kesken.

Tutkinnoista valmistuu yhteinen esitutkintapöytäkirja, joka tulee julkiseksi – pois lukien viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain nojalla salassa pidettävät seikat – kun esitutkinta valmistuu. Asiasta ei tiedoteta enempää.

Päätökset (R 18/521, numerot 18/841 ja 18/842) ovat tilattavissa Valtakunnansyyttäjänvirastosta, puh. 029 562 0834 tai [email protected]

Kihlakunnansyyttäjä, tutkinnanjohtaja Heikki Stenius, puh. 029 562 0828