Hyppää sisältöön

Tutkinnanjohtajan tiedote: Torniossa 2.6.2021 tapahtuneen liikenneonnettomuuden esitutkinta valmistunut

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 22.11.2021 10.00
Tiedote

Torniossa 2.6.2021 tapahtuneen liikenneonnettomuuden esitutkinta on valmistunut. Asia on siirtynyt poliisiauton kuljettajana toimineen poliisin osalta syyttäjälle syyteharkintaan Pohjois-Suomen syyttäjäalueelle.

Onnettomuudessa moottoripyörää kuljettanut henkilö menehtyi törmättyään Torniossa Kromintiellä kääntymässä olleeseen poliisiautoon. Esitutkinnassa poliisiautoa kuljettanutta poliisia on epäilty liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Asia on siirtynyt syyteharkintaan Pohjois-Suomen syyttäjäalueelle Kemin toimipaikkaan. 

Onnettomuudessa kuollutta moottoripyörää kuljettanutta henkilöä on puolestaan esitutkinnassa epäilty mm. liikennerikoksista. Hänen osaltaan asia on päätetty esitutkinnassa esitutkintalain 10 luvun 2 §:n nojalla, koska hänen kuoltuaan asiassa ei voida nostaa ketään vastaan syytettä.

Asiasta ei tiedoteta tällä hetkellä tämän enempää. 

Asiassa on toiminut tutkinnanjohtajana aluesyyttäjä Katri Junnikkala-Heikkinen Pohjois-Suomen syyttäjäalueelta, puh. 029 56 29019 (Oulun toimipaikka). Esitutkintalain 2 luvun 4 §:n perusteella syyttäjä toimii tutkinnanjohtajana tilanteessa, jossa poliisimiestä on syytä epäillä rikoksesta.

Syyteharkinnan valmistumisesta tiedottaa aikanaan aluesyyttäjä Ville Väkeväinen Pohjois-Suomen syyttäjäalueelta.