Hyppää sisältöön

Tutkinnanjohtajien tiedote Orimattilan-tapauksesta

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 3.10.2016 17.09
Tiedote

Poliisi ja syyttäjä ovat maanantaina jatkaneet Orimattilassa nelostiellä sunnuntaina tapahtuneen selvittelyä.

Hämeen poliisi tutkii tapon yrityksenä tilannetta, jossa 23-vuotias, autossa matkustajana ollut lahtelaisnainen sai vakavia vammoja. Väkivallanteosta on epäiltynä autoa kuljettanut 32-vuotias lahtelaismies. Nainen kuljetettiin lääkärikopterilla sairaalaan, ja hän on yhä sairaalahoidossa, mutta hänen tilansa on vakaa. Naista on saatu kuultua tänään.

Miehen auto oli suistunut ulos nelostieltä ennen tekoa, ja paikalle oli ajanut etelän suunnasta Helsingin poliisilaitoksen moottoripyöräpoliisi. Poliisi oli joutunut käyttämään tilanteessa voimakeinoja, joiden seurauksena lahtelaismies menehtyi. Asiassa on aloitettu esitutkinta, jossa Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto selvittää voimakeinojen asianmukaisuutta.

Ennen epäiltyä tapon yritystä mies oli ajanut valtatie 4:llä Lahdesta etelään päin huomattavaa ylinopeutta ja tehnyt useita vaarallisia ohituksia. Orimattilan kohdalla hänen kuljettamansa auto oli suistunut tieltä. Ajamisen osalta asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lisätietoja:

Hämeen poliisi tiedottaa tapon yrityksen ja törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen tutkinnasta: rikoskomisario Jari Kiiskinen, p. 0295 437 586

Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto: kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto, p. 0295 621 207