Hyppää sisältöön

Yli 250 Wincapita-asiaa vielä ratkaisematta

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 26.7.2013 12.18
Tiedote

 

Vantaan käräjäoikeus on tänään antanut tuomion niin sanotun Wincapita-jutun päähaarassa, jossa syytettyinä ovat olleet Hannu Kailajärvi ja Tiina Wartti törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta.

Juttukokonaisuus on herättänyt paljon kiinnostusta julkisuudessa. Koska nyt annetulla pääjutun tuomiolla voi olla vaikutusta myös ratkaisuihin, joita tehdään muissa kokonaisuuteen kuuluvissa asioissa, Valtakunnansyyttäjänvirasto on koonnut tähän tiedotteeseen tiedot kaikista syyttäjillä tällä hetkellä käsiteltävänä olevista Wincapita-asioista.

Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto

Tänään ratkaistun pääjutun lisäksi käräjäoikeudessa on vireillä 2 rikosasiaa (3 vastaajaa). Syyteharkinnassa on 2 rikosasiaa (1 epäilty kussakin) ja 37 rikoshyödyn menettämisasiaa, jotka koskevat 39 henkilöä.

Helsingin syyttäjänvirasto

Syyteharkinnassa on 7 rikosasiaa (16 epäiltyä) ja 12 yksittäisiä henkilöitä koskevia rikoshyödyn menettämisasioita.

Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirasto

Syyteharkinnassa on 12 rikoshyödyn menettämisasiaa, jotka kaikki koskevat yksittäisiä henkilöitä.

Pohjanmaan syyttäjänvirasto

Syyteharkinnassa on 4 rikosasiaa (5 epäiltyä) ja näissä lisäksi yhteensä 37 yksittäisiä henkilöitä koskevia rikoshyödyn menettämisasioita. Lisäksi syyteharkinnassa on 4 erillistä rikoshyödyn menettämisasiaa.

Länsi-Suomen syyttäjänvirasto

Käräjäoikeudessa on vireillä 6 rikoshyödyn menettämisasiaa, jossa kussakin on yksi vastaaja. Syyteharkinnassa on 2 rikosasiaa (11 epäiltyä), joihin liittyy myös 9 henkilön osalta rikoshyödyn menettämisasia. Syyteharkinnassa on edelleen myös yksittäisiä henkilöitä koskevia rikoshyödyn menettämisasioita yhteensä 22.

Itä-Suomen syyttäjänvirasto

Käräjäoikeudessa on vireillä 3 rikosasiaa (6 vastaajaa), joihin liittyy 2 henkilön osalta rikoshyödynmenettämisasia sekä 2 rikoshyödyn menettämisasiaa (3 vastaajaa). Syyteharkinnassa on 120 juttukokonaisuutta, joista 10 on rikosasioita ja 110 rikoshyödyn menettämisasioita.

Oulun syyttäjänvirasto

Käräjäoikeudessa on vireillä 1 rikosasia (1 vastaaja) ja 4 rikoshyödyn menettämisasiaa (10 vastaajaa). Syyteharkinnassa on 1 rikosasia ja 23 rikoshyödyn menettämisasiaa, jotka koskevat yhteensä 30 henkilöä.

Pirkanmaan syyttäjänvirasto

Syyteharkinnassa on 3 rikoshyödyn menettämisasiaa (3 vastaajaa). Lisäksi juttuun liittyvissä lukuisissa asioissa suoritetaan edelleen esitutkintaa.

Lisätietoja antaa valtionsyyttäjä Ritva Sahavirta p. 029 56 20842.