Hyppää sisältöön

Syyte nostettu Turun huhtikuisesta Aninkaistenkadun tapauksesta

Syyttäjälaitos
3.9.2021 10.59
Tiedote

Syyttäjä on nostanut syytteet yhtä henkilöä vastaan kolmesta laittomasta uhkauksesta, vahingonteosta, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta sekä niskoittelusta poliisia vastaan. Asia liittyy Turussa Aninkaistenkadulla huhtikuussa tapahtuneeseen tilanteeseen, jossa mieshenkilö liikkui keskusta-alueella teräaseen kanssa.

Samassa yhteydessä on nostettu syytteet edellisenä päivänä tapahtuneista kahdesta pahoinpitelystä sekä myöhemmin tutkintavankeuden aikana tapahtuneesta pahoinpitelyn yrityksestä.

Suurinta osaa teoista on jo esitutkinnassa tutkittu niin sanottuina viharikoksina johtuen epäillyn esitutkinnan aikana esiin tuomista ulkomaalaisvastaisista vaikuttimista.

Haastehakemukset on toimitettu Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen 2.9.2021 (käräjäoikeuden asianumerot R 21/3685 ja R 21/3686). Istuntopäivä on 23.9.2021 käräjäoikeuden määräämällä tavalla. Haastehakemukset tulevat julkisiksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Asiassa ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa.

Aluesyyttäjä Lotta Eriksson, Länsi-Suomen syyttäjäalue, puh. 029 562 5408, lotta.eriksson(at)oikeus.fi