Hyppää sisältöön

Syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta Helsingin poliisilaitoksen rikosylikonstaapelia vastaan

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 4.12.2019 9.05
Tiedote

Helsingin poliisilaitoksessa työskentelevää rikosylikonstaapelia vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta. Rikosepäilyn mukaan Jari Aarnio olisi pyytänyt rikosylikonstaapelia tarkkailemaan, onko poliisilla käynnissä Aarnioon liittyvää tiedonhankintaa. Rikosylikonstaapelin on epäilty joitain kertoja näin tehneen 4.11.–28.12.2016 välisenä aikana. Rikosylikonstaapeli on tämän kiistänyt.

Haastehakemus on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen (syyttäjän asianumero 19/439, käräjäoikeuden asianumero KO R 19/9155). Haastehakemus tulee julkiseksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa.

Samassa asiassa on tehty kaksi päätöstä syyttämättä jättämisestä (päätökset nro 19/43 ja 19/44). Näissä päätöksissä on kysymys siitä, että Aarnion ja erään toisen poliisimiehen oli epäilty yllyttäneen rikosylikonstaapelia edellä mainittuun tekoon. Aarnion osalta päätös syyttämättä jättämisestä perustuu siihen, ettei tästä teosta tuomittavalla rangaistuksella olisi vaikutusta Aarnion kokonaisrangaistukseen. Toisen poliisimiehen osalta päätös syyttämättä jättämiseen perustuu siihen, ettei riittävää näyttöä hänen syyllistymisestään yllytykseen ole.

Syyttämättäjättämispäätökset voi tilata voi tilata valtakunnansyyttäjän toimistosta, puh. 029 562 0810, valtakunnansyyttaja.syyttaja(at)oikeus.fi.

Koska samassa asiassa on nostettu myös syyte, esitutkinta-aineisto tulee julkisiksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei tuomioistuin toisin määrää.

Asiasta ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa.

Syyttäjinä asiassa toimivat aluesyyttäjä Tarmo Tanner (Etelä-Suomen syyttäjäalue, puh. 029 562 3201) ja valtionsyyttäjä Mikko Männikkö (valtakunnansyyttäjän toimisto).