Hyppää sisältöön

Syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta nostettu Helsingin poliisilaitoksen tietolähteiden rekisteröintiä koskevassa asiassa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 24.10.2017 9.49
Tiedote

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta kolmea tietolähdetoiminnasta vastannutta Helsingin poliisilaitoksen virkamiestä vastaan. Epäillyt rikokset ajoittuvat vuosille 2008–2013.

Haastehakemukseen sisältyy vaihtoehtoinen syyte tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syyteharkinta on asiakokonaisuudessa vielä kesken usean henkilön osalta, ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden loppuun mennessä.

Haastehakemus on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen (syyttäjän asianro R 17/591, käräjäoikeuden asianro R 17/8790). Asian käsittelyaikataulusta ei ole sovittu käräjäoikeuden kanssa, mutta käsittelyn aloittamista saattaa viivästyttää Helsingin hovioikeudessa meneillään oleva ns. tynnyrioikeudenkäynti. Haastehakemus ja muut oikeudenkäyntiasiakirjat ovat salaisia ja tulevat osin julkisiksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Syytettä käräjäoikeudessa ajavat kihlakunnansyyttäjät Harri Tiesmaa ja Mari Mattila Helsingin syyttäjänvirastosta.

Lisätietoja antavat valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen, puh. 029 562 0802, ja kihlakunnansyyttäjä Harri Tiesmaa, puh. 029 562 2317.