Hyppää sisältöön

Syytteet nostettu Airiston Helmi Oy:n asiassa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 9.6.2022 15.03
Tiedote

Syyttäjät ovat nostaneet Airiston Helmi Oy:n asiassa syytteet viidestä törkeästä veropetoksesta tai avunannosta törkeään veropetokseen, veropetoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä työeläkevakuutusmaksupetoksesta. Vastaajina asiassa on 8 henkilöä ja yksi yhtiö.

Asiaa koskeva haastehakemus on toimitettu Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen, syyttäjän asianumero R 22/4808, käräjäoikeuden asianumero R 22/2260.

Kolmen rikoksista epäillyn osalta syyttäjät ovat tehneet syyttämättäjättämispäätökset ei näyttöä -perusteella. 

Lisäksi syyttäjät ovat tehneet tutkinnanjohtajan esityksestä päätökset esitutkinnan rajoittamisesta törkeää rahanpesua ja törkeää kirjanpitorikosrikosta koskevien rikosepäilyjen osalta. Esitutkinnan rajoittamispäätökset koskevat 17 rikoksesta epäiltyä henkilöä. 

Haastehakemus, esitutkinnan rajoittamispäätökset, syyttämättäjättämisratkaisut sekä jutun esitutkintamateriaali tulevat julkisiksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää. 

Syyttäjinä asiassa toimivat erikoissyyttäjä Petri Rautio ja aluesyyttäjä Anja Rantanen-Lahti Länsi-Suomen syyttäjäalueelta.

Lisätiedot: erikoissyyttäjä Petri Rautio, puh. 029 562 6535.