Hyppää sisältöön

Syytteet nostettu lahjuksen ottamisesta ja antamisesta – syyttäjälle ei syytettä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 8.12.2015 12.00
Tiedote

Valtionsyyttäjä Christer Lundström on tänään nostanut syytteen lahjuksen ottamisesta silloista maakunnansyyttäjä Jens-Erik Buddia vastaan. Hän on nostanut samaan tapaukseen liittyen syytteen erästä naista vastaan lahjuksen antamisesta.

Samalla valtionsyyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta Buddia vastaan pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Mainittu nainen saa tältä osin syytteen väärästä ilmiannosta.

Tapahtumat liittyvät erääseen viime kesän ravintolailtaan Maarianhaminassa. Budd tapasi tuolloin naisen, joka oli sillä hetkellä vastaajana eräässä rikosasiassa, jossa Budd toimi syyttäjänä. Budd ja nainen keskustelivat ravintolassa tunnin ajan ja poistuivat sieltä syyttäjän kotiin.

Valtionsyyttäjä katsoo, ettei näyttöä löytynyt siitä, että nainen olisi väkivallalla tai uhkauksella pakotettu siihen seksuaaliseen tekoon, joka oli tapahtunut syyttäjän asunnolla.

Syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Haastehakemus on toimitettu tänään Turun hovioikeudelle (syyttäjän asianro R 15/667). Haastehakemus tulee julkiseksi, kun asia on ensimmäisen kerran ollut esillä tuomioistuimen istunnossa, ellei hovioikeus toisin määrää.

Hovioikeus käsittelee ensiasteena rikosasioita, joissa syyttäjää syytetään virkarikoksesta.

Syyttämättäjättämispäätös (ruotsinkielinen) sisältää salassapidettäviä tietoja. Julkisilta osin syyttämättäjättämispäätös (nro 15/29, asianro R 15/667) on tilattavissa Valtakunnansyyttäjänviraston kirjaamosta, p. 029 562 0810, tai sähköpostitse osoitteesta vksv(at)oikeus.fi.

Lisätietoja:valtionsyyttäjä Christer Lundström, p. 029 56 20817