Hyppää sisältöön

Valtakunnansyyttäjä uskoo yhteistyön poliisin kanssa tiivistyvän entisestään

Syyttäjälaitos
22.7.2013 14.31
Tiedote

 

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen näkee poliisihallinnon uudistusehdotuksessa tervetulleena muutoksena poliisipiirien uudet rajat.

"Kun syyttäjänvirastojen ja poliisin yksikkörajat ovat lähempänä toisiaan, sujuu hallinnollinen ja operatiivinen yhteistyö entistäkin paremmin", Nissinen sanoo.

"Kokemukset yhteistyöstä paikallispoliisin kanssa ovat hyviä. Nyt esitetty poliisin uusi hallintorakenne antaa erinomaiset mahdollisuudet rakentaa myös uuden esitutkintalainsäädännön edellyttämän tiiviin yhteistyön toimintakulttuuria", hän jatkaa.

Valtakunnansyyttäjä näkee myönteisenä myös sen, ettei keskusrikospoliisista olla tekemässä pelkkää asiantuntijaorganisaatiota eikä sitä koskevaa lainsäädäntöä olla muuttamassa.

"Järjestäytyneen rikollisuuden torjunta on erittäin tärkeä ja vaikea kysymys. Uudistuksen myötä paikallispoliisin valmiudet sen torjunnassa vahvistuvat."

Valtakunnansyyttäjänvirastoa on kuultu poliisihallinnon uudistushanketta valmisteltaessa.

"Huomaan, että ajatuksemme on otettu huomioon ja uudistus on myös syyttäjälaitoksen näkemysten mukainen", valtakunnansyyttäjä Nissinen korostaa ja odottaa, että hyvä yhteistyö asian jatkovalmistelussa sisäasiainministeriön poliisiosaston ja poliisihallituksen kanssa tulee jatkumaan.

Lisätietoja antaa valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen p. 029 56 20801